18 Νοε 2011

Πολύ επικίνδυνη η νέα διασταύρωση Λουτράκι -Κατούνα

Εκεί που όλοι περιμένουμε πότε θα γίνει ο άξονας Αμβρακία –Ακτίου ξαφνικά μας παρουσίασαν μια πολύ επικίνδυνη διασταύρωση  για όσους πηγαίνουν από και προς το Λουτράκι. Η παλιά διασταύρωση ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη και είχαμε πολλές φορές ατυχήματα και θανατηφόρα μάλιστα. Τώρα φτιάχτηκε μια καινούργια που θα συνδέει την Κατούνα με το Λουτράκι που είναι ακόμα ποιο επικίνδυνη.
Η διασταύρωση αυτή είναι στην περιοχή του Λουτρακίου  (Κουρτοβίζα), καταρχήν είναι πολύ ανηφορική και κατά δεύτερο και κυριότερο πολύ επικίνδυνη να μπαίνεις και να βγαίνεις στο δρόμο αυτό. Η  μεγάλη επικινδυνότητα παρουσιάζεται όταν έρχεσαι από Σπάρτο και θες να στρίψεις αριστερά για να μπεις στο δρόμο αυτό για Κατούνα, πολύ στενός ο σημερινός δρόμος χωρίς ορατότητα αλλά και αν τύχει να έρχεται νταλίκα η φορτηγό από πίσω δύσκολο να σταματήσει αλλά και τα αυτοκίνητα θα χρειαστούν να περάσουν απέναντι και όποιον πάρει ο χάρος.
Το ίδιο επικίνδυνη είναι και η έξοδος προς Λουτράκι που θα χρειαστεί να περνάμε στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας. Μεγάλη απορία έχει προκαλέσει στους κατοίκους, πως, ενώ κατασκευάζεται ένα τόσο μεγάλο έργο ένα τέτοιο μεγάλο λάθος δημιουργήθηκε θα το σκιάζει για δεκάδες χρόνια. Εκτός και υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό της κατασκευάστριας  εταιρείας που δεν ξέρουμε εμείς, αλλά απ’ ότι θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες ο δρόμος είναι έτοιμος αυτός να δοθεί σε κυκλοφορία συγχρόνως καταργώντας τον παλιό, για να προχωρήσουν οι εργασίες.
Η διασταύρωση αυτή δημιουργήθηκε για να καταργηθεί το παλιό οδικό δίκτυο Κατούνα-Λουτράκι μιας και περνάει ο άξονας Αμβρακίας –Ακτίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου