30 Νοε 2011

Ξεκινά η πρόωρη συνταιοδότηση καπνοπαραγωγών

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά την πρόωρη συνταξιοδότηση καπνοπαραγωγών (Μέτρο 113), ύψους 6.000 ευρώ σε ετήσια βάση
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η προκήρυξη του προγράμματος το οποίο έχει καθυστερήσει πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους. Μένει μόνο να «μπουν» οι υπογραφές του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπ. Ανάπτυξης.

Σκοπός του μέτρου αυτού είναι η ενθάρρυνση των ηλικιωμένων γεωργών, που έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα καπνού στις καπνοπαραγωγικές περιοχές το 2009, να αποχωρήσουν από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα, ώστε να διασφαλίσουν ένα ελάχιστο οικογενειακό εισόδημα. Την ίδια στιγμή προχωρούν και τα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα για τον καπνό αφού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις δράσεις 1.4. και 2.3 (την αμειψισπορά και την ολοκληρωμένη διαχείριση). Μετά την υπογραφή θα ακολουθήσει η απαραίτητη πρόσκληση από την Ειδική Γραμματεία του ΥπΑΑΤ, η οποία αναμένεται επίσης μέσα στον Δεκέμβριο.
agrotypos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου