17 Ιαν 2012

Κοσμοσυρροή… για κατάθεση πινακίδωνΠερισσότεροι από 2000 φορολογούμενοι κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου. Φέτος για πρώτη φορά λόγω των συγχωνεύσεων, έγιναν καταθέσεις και από τις περιοχές Θέρμου και Αστακού

Από την εφημερίδα "ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ"

Tην Παρασκευή,  ήταν η τελευταία μέρα  για την κατάθεση πινακίδων.
Να επισημάνουμε πως φέτος για πρώτη φορά η Δ.Ο.Υ. Αγρινίου δέχεται τους φορολογούμενους και του Δήμου Θέρμου και του Δήμου Αστακού, εκτός από αυτούς του Δήμου Αγρινίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας φέτος οι φορολογούμενοι που κατάθεσαν τις πινακίδες τους και από την περιοχή του Αγρινίου και από τις περιοχές του Θέρμου και του Αστακού, ξεπέρασαν κατά πολύ τους 2000.
Πέρσι ο αριθμός των κατατεθειμένων πινακίδων είχε φτάσει στις 760, επίσης στην Εφορία του Αγρινίου, αλλά μόνο για την περιοχή του Αγρινίου, καθώς δεν είχαν συγχωνευτεί οι Δ.Ο.Υ. του Θέρμου και του Αστακού σ’ αυτήν του Αγρινίου.
Όσον αφορά βέβαια τους πολίτες που επέλεξαν να καταθέσουν τις πινακίδες τους την τελευταία μέρα,  η ταλαιπωρία ήταν πολύ μεγάλη, αν και η Δ.Ο.Υ. Αγρινίου επιχείρησε να τους διευκολύνει στον μέγιστο βαθμό. Συγκεκριμένα 13 στο σύνολο υπάλληλοι από το τμήμα αυτοκινήτων και φυσικά από άλλα τμήματα εξυπηρετούσαν αποκλειστικά τους πολίτες αυτούς που κατέθεταν πινακίδες. Να σημειώσουμε πως προβλέπονται για το αρμόδιο τμήμα μόνο πέντε υπάλληλοι και δούλευαν δεκατρείς.
Αξιοσημείωτο είναι πως όλη η περιγραφή που σας μεταφέρουμε αφορούσε τις πρωινές ώρες. Στην επόμενη επίσκεψή μας τις μεσημεριανές ώρες επικρατούσε επίσης το αδιαχώρητο, ενώ και στις δύο επισκέψεις μας, συνεχώς πολίτες κατέφθαναν με τις πινακίδες ανά χείρας.
Ως λεπτομέρειες του ρεπορτάζ μας πρέπει να αναφέρουμε κατ’ αρχήν πως τις φωτογραφίες που πήραμε από το χώρο, τις πήραμε από τον διάδρομο γιατί το αρμόδιο γραφείο είχε κατακλειστεί από τους φορολογούμενους πολίτες που κατέθεταν τις πινακίδες των αυτοκινήτων και κατά δεύτερον να αναφέρουμε πως οι δήμοι Αγρινίου, Θέρμου και Αστακού καλύπτουν τουλάχιστον το μισό του νομού.

AGRINIOPRESS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου