6 Φεβ 2012

ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ: Περικοπές 19 Αντιδημαρχών στην Αιτωλοακαρνανία ζητά η Τρόικα


Περικοπές 19 Αντιδημαρχών στην Αιτωλοακαρνανία ζητά η Τρόικα

Λιγότερους Αντιδημάρχους θα έχουμε από τις επόμενες εβδομάδες όπως μεταξύ άλλων νομών και στην Αιτωλοακαρνανία.

Το πολυνομοσχέδιο που δόθηκε στην δημοσιότητα και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ώρες είναι σαφές και προβλέπει μεταξύ άλλων εξυγίανση των Ο.Τ.Α., με πρώτο μέτρο τον περιορισμό του αριθμού των Αντιδημάρχων.

Ήδη σε ορισμένους Δήμους έχει φτάσει η σχετική εγκύκλιος με την οποία θα κληθούν να εφαρμόσουν οι Δήμαρχοι εφόσον ψηφιστεί και γίνει νόμος του κράτους το περιβόητο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. 

Τι θα ισχύσει στην Αιτωλοακαρνανία; 

Σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας σε δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους (όπως δηλαδή στους Δήμους Ξηρομέρου, Ακτίου-Βόνιτσας, Αμφιλοχίας και Θέρμου, ορίζονται έως δύο (2) αντιδήμαρχοι από τέσσερις (4) που είναι σήμερα. Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Θέρμου έχει ήδη μόνο 2 Αντιδημάρχους, μη έχοντας κάνει χρήση της δυνατότητας των τεσσάρων που του έδινε ο νόμος μέχρι σήμερα.

Στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους όπως ο Δήμος Μεσολογγίου και Ναυπακτίας ορίζονται έως τρεις (3) αντιδήμαρχοι από έξι (6) που είναι σήμερα.

Από πενήντα χιλιάδες έναν (50.001) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους όπως ο Δήμος Αγρινίου ορίζονται έως τέσσερις (4) αντιδήμαρχοι από εννιά (9)συνολικά που είναι σήμερα.

Δηλαδή σε λίγες εβδομάδες από τώρα θα έχουμε στην Αιτωλοακαρνανία δεκαεννιά (19) λιγότερους Αντιδημάρχους. Καταλαβαίνεται σε τι δύσκολη θέση θα βρεθούν οι Δήμαρχοι ώστε να καταλήξουν σε ένα ευέλικτο σχήμα εκλεκτών.


www.astakos-news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου