9 Φεβ 2012

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ καλούνται να πληρώσουν 90 από τα 130 πρατήρια της Αιτωλοακαρνανίας


Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ καλούνται να πληρώσουν 90 από τα 130 πρατήρια της Αιτωλοακαρνανίας


Πρόστιμα έχουν επιβληθεί στο 80% των πρατηρίων στην Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή στα 90 από τα 120, αρκετών χιλιάδων ευρώ για εκπρόθεσμες καταχωρήσεις των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα «Ήφαιστος», στις αρχές του 2011.

Ο λόγος είναι, όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου βενζινοπωλών Αιτ/νίας κ. Κακούρης, ότι από 1-1-2011 άλλαξε το σύστημα διακίνησης του πετρελαίου...
μέχρι τις 31-12-2010 οι διακινητές πετρελαίου θέρμανσης αγόραζαν το πετρέλαιο επιβαρυμένο με τον υψηλό ΕΦΚ που ίσχυε για το ντίζελ κίνησης, το πουλούσαν στους καταναλωτές με το χαμηλό συντελεστή, δήλωναν τις πωλήσεις τους ηλεκτρονικά στον «Ήφαιστο» και εισέπρατταν πίσω τη διαφορά του φόρου από το υπουργείο Οικονομικών.

Όμως από την 1η Ιανουαρίου του 2011 σταμάτησε η προκαταβολή του υψηλού φόρου στο πετρέλαιο, οι πρατηριούχοι αγοράζουν και πουλάνε το πετρέλαιο θέρμανσης με τον ίδιο χαμηλό συντελεστή ΕΦΚ και πολλοί θεώρησαν ότι καταργήθηκε και η υποχρέωση δήλωσης των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης στον «Ήφαιστο», αφού δεν υπήρχε πλέον ζήτημα επιστροφής του ΕΦΚ. «Οι παραβάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με λαθρεμπόριο ή παράνομη διακίνηση καυσίμων» υποστήριξε κ.Κακούρης και έφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν πρατηριούχοι στην Αιτ/νία.

Για παράδειγμα, μόνο στο Μεσολόγγι 2 πρατηριούχοι καλούνται ο καθένας να καταβάλει πρόστιμο 800.000 ευρώ.astakos-news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου