15 Φεβ 2012

Ηλεκτρονικός πόλεμος Anonymous – ΕΛ.ΑΣ.  • 0
     
 Ηλεκτρονικός πόλεμος Anonymous   ΕΛ.ΑΣ.
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να μας περιμένει», τονίζουν στο μήνυμά τους οι ψηφιακοί ακτιβιστές
Εικόνα από το βίντεο που ανήρτησαν πρόσφατα οι «Anonymous» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης
Μια άτυπη κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και των παγκοσμίως γνωστών χάκερ Anonymous. Στις συνεχείς αναρτήσεις των χακτιβιστών -όπως λέγονται από τη σύμπτυξη των λέξεων χάκερ και ακτιβιστές- ότι «ρίχνουν» σελίδες κυβερνητικών οργανισμών, υπουργείων και τραπεζών, οι αξιωματικοί της αστυνομίας απαντούν ότι… υπήρξε τεχνικό πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, τα μηνύματα υποστήριξης των Anonymous προς τους Ελληνες συνεχίζονται…
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, μέρα της μεγάλης διαδήλωσης, όταν οι Anonymous ανακοίνωσαν μέσω twitter ότι έχουν «χακέψει» τις ιστοσελίδες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ, καθώς και το site του πρωθυπουργού. «Η δική μας ιστοσελίδα έπεσε λόγω τεχνικού προβλήματος», επέμενε στην επίσημη απάντησή του το Αρχηγείο.
Από τότε, κάθε μέρα οι γνωστοί ακτιβιστές φροντίζουν να… υπενθυμίζουν ότι χακεύουν ως «απάντηση στην εξέγερση του λαού στην Αθήνα». Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί κατά περιόδους το site του υπ. Οικονομικών, του υπ. Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, κομμάτων και μεγάλων τραπεζών. Και η λίστα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.
Συχνά είναι και τα μηνύματα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, με φωτογραφίες και σχόλια. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι χακτιβιστές έσωσαν νεαρό Ελληνα που ήθελε να αυτοκτονήσει, όταν του έστειλαν ένα μήνυμα αλληλεγγύης.
Σε βίντεο που «ανέβασαν» στο Διαδίκτυο μετά το συλλαλητήριο, οι Anonymous αναφέρουν: «Παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαστε λυπημένοι από τις καταστροφές γιατί στοιχίζουν στην Αθήνα και στους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν. Ωστόσο, τους καταλαβαίνουμε και αυτούς. Η κυβέρνηση δεν άκουσε αμέτρητες φορές τα αιτήματα των ανθρώπων… Δεν μπορούμε να στεκόμαστε και να παρακολουθούμε, ενώ οι άνθρωποι είναι καταπιεσμένοι. Θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να μας περιμένει…».

TROKTIKO

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου