24 Φεβ 2012

Τα τρακτέρ στην πλατεία Δημοκρατίας στο ΑγρίνιοΚινητοποίηση πριν από λίγη ώρα από την ΠΑΣΥ και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Αγρότες ανέβασαν τρακτέρ στην πλατεία και έγιναν ομιλίες
Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων που οργάνωσε η ΠΑΣΥ, για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την αγροτική πολιτική, και ειδικότερα τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.
Στην συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, χαιρετισμός απηύθηνε το μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Δημητρουλής, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλ/νίας, Σπύρος Κοτοπούλης
Ο πρόεδρος της ΟΑΣ, έκανε λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή του αγροτικού τομέα», με τις πολιτικές που ακολουθούν κυβέρνηση και τρόικα, με την συνεχή συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, τις χαμηλές τιμές παραγωγού, την ίδια στιγμή που το κόστος εκτινάσσεται στα ύψη
Παράλληλα, όπως είπε, «τα απανωτά χαράτσια, έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή, με την αύξηση των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ, την αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ, το τέλος ακινήτων, την έκτακτη εισφορά, τα δημοτικά τέλη κλπ»
Όπως σημείωσε, οι μικρού και μεσαίοι αγρότες σύντομα δεν θα μπορούν να έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική κάλυψη και σύνταξη, ενώ επισήμαινε πως όλα γίνονται για να ευνοηθούν οι μεγαλοαγρότες και οι επιχειρηματίες του χώρου.
Παράλληλα, κατά τον κ. Κοτοπούλη, η νέα ΚΑΠ, επιφέρει και νέα δραστική περικοπή των επιδοτήσεων «που θα μειώσει επιπλέον δραματικά το αγροτικό εισόδημα και που σαν στόχο δεν  έχει την ανάπτυξη, αλλά την μείωση της αγροτικής παραγωγής και την συγκέντρωση της στα χέρια λίγων»
Ο κ. Κοτοπούλης επικέντρωσε και στα προβλήματα των κτηνοτρόφων, κάνοντας λόγο για τραγικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές, τα καρτέλ στο γάλα και τις ζωοτροφές, την ίδια στιγμή που οι τιμές παραγωγού είναι καθηλωμένες.
Όπως σημείωσε αυτή η πολίτικη πρέπει να ανατραπεί άμεσα μέσα από αγώνες των αγροτών με το ταξικό κίνημα και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους,  τα λαϊκά στρώματα και όσους πλήττονται από αυτές τις πολιτικές.
Στην συγκέντρωση καταγγέλθηκαν και τα "αγροτοδικεία" ως μέσο τρομοκράτησης των αγροτών που αγωνίζονται. Στην πλατεία Δημοκρατίας παραβρέθηκε και ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ  Νίκος Μωραϊτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου