19 Φεβ 2012

Κυκλοφόρησε
ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 8 (85)  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011
ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
          «ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2011 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει κάθε τρεις μήνες από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών.
Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.
Μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα για την Ημερίδα που διοργανώθηκε την 17η Δεκεμβρίου 2011 για την Γκρήκο, την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, την Διαδρομή του Νίκου Γκάτσου, το 8ο Συνέδριο «Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία», το Διδασκαλείο Ελληνικής Γλώσσας στο Κάιρο, καθώς και διάφορα άλλα άρθρα για την Ελληνική Γλώσσα στον κόσμο.
Πολύ ενδιαφέρον είναι και το άρθρο της Επίκουρης Καθηγήτριας Αργυρούς Κασωτάκη-Γατοπούλου με το οποίο παρουσιάζει το μοναδικό Τμήμα Ελληνικών Σπουδών στην Νότια Κορέα, του Πανεπιστημίου Χανκούκ. Η ίδια διδάσκει εκεί και μας μιλά για το ενδιαφέρον των Κορεατών φοιτητών της για την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Εξ άλλου η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες παραλήπτες σε 76 Χώρες (Πανεπιστήμια και Σχολεία στα οποία διδάσκεται η Ελληνική, Ομογενειακούς Συλλόγους κ.λπ.), αποστέλλεται επίσης στα Μέλη και σε πολλούς συνδρομητές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου