4 Φεβ 2012

«Φρουτάκια» στην περιοχή μας
Eπιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία χθες σε καταστήματα σε Βάρνακα και Κανδήλα για τυχόν διεξαγωγή παράνομου τζόγου με ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα. Δύο συλλήψεις

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες (3-2-2012) το απόγευμα, σε δυο περιπτώσεις στη περιοχή της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, δυο ιδιοκτήτες καταστημάτων και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι Αστυνομικοί διενεργήσαν έλεγχο σε καφενείο 51χρονου ημεδαπού, στο Βαρνάκα όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.

Συνελήφθη ο 51χρονος ιδιοκτήτης, ενώ κατασχέθηκε το παιγνιομηχανήμα και ένα τηλεχειριστήριο με το οποίο μπορούσε να το αποσυνδέει από απόσταση.

Στην δεύτερη περίπτωση, οι Αστυνομικοί διενεργήσαν έλεγχο σε καφενείο 49χρονου ημεδαπού, στην Κανδήλα όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.
Συνελήφθη ο 49χρονος ιδιοκτήτης ενώ κατασχέθηκε το παιγνιομηχανημα, το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ

Amfiloxia-baltos Amfiloxia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου