29 Φεβ 2012

Δεν ψήφισε τον εφαρμοστικό ο Σταμάτης


Επιβεβαιώνοντας τα όσα υποστήριξε πριν μερικές μέρες ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης, καταψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο που επιφέρει περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
Ο εφαρμοστικός "πέρασε" με 202 ψήφους υπέρ έναντι 80 κατά και ένα παρόν.
Κατά την ψηφοφορία, στροφή 180 μοιρών έκαναν πέντε βουλευτές της ΝΔ που ενώ είχαν καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, τελικά υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο.
Πρόκειται για τους βουλευτές Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ζήση Τζηκαλάγια, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Αναστάσιο Καρυπίδη.
Αντίστοιχα την αποχή επέλεξαν άλλοι 10 βουλευτές διαγραφέντες από τη ΝΔ επειδή είχαν καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. 
Πρόκειται για τους κυρίους Παπασιώζω, Βλάχο, Γιαννάκη, Μαρκόπουλο, Γκιουλέκα, Ζώη, Καρασμάνη, Βαγιωνά και τις κυρίες Βόζεμπεργκ και Ιατρίδη. 
Σταθεροί στη θέση τους παρέμειναν οι βουλευτές κύριοι Σταμάτης, Τζίμας, Γαληνός, Μελάς και οι κυρίες Κουντουρά και Κόλλια Τσαρουχά, οι οποίοι καταψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο όπως είχαν κάνει και με τη νέα δανειακή σύμβαση.
Από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μόνο ο Χρήστος Μαγκούφης άλλαξε στάση υπερψηφίζοντας τον εφαρμοστικό νόμο. 
Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση επικράτησε ένταση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου με αιχμή την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές.

Με πληροφορίες από το skai.gr
agriniopress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου