25 Φεβ 2012

Που πήγαν τα λεφτά;


Νέο επεισόδιο με τους λογαριασμούς δημοτικών τελών  στον τ. δήμο  Αλυζίας, που εκατοντάδες δημότες πλήρωναν επί χρόνια, χωρίς τα χρήματα να πηγαίνουν στα ταμεία του δήμου. Το δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου αποφάσισε την διαγραφή των χρεών ενώ το θέμα προκάλεσε και παραίτηση συμβούλου
Να θυμίσουμε πως η σχετική αποκάλυψη  έγινε από το agriniopress, εδώ και μήνες,  όταν έγινε γνωστό πως ζητούνταν χρήματα από δημότες του τέως δήμου Αλυζίας, για απλήρωτους λογαριασμούς ύδρευσης, χρήσης βοσκοτόπων κλπ, την στιγμή που είχαν πληρώσει.
Το θέμα τότε ήρθε προς συζήτηση από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Λύτρα και μάλιστα είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει έλεγχος από οικονομικούς επιθεωρητές, η τύχη του οποίου ακόμη δεν είναι γνωστή.
Μετά από μερικούς μήνες, το δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου, κλήθηκε να αποφασίσει την διαγραφή των χρεών αυτών, των δημοτών  που με τα σχετικά έγγραφα, είχαν αποδεδειγμένα πληρώσει, χωρίς όμως αυτό να φαίνεται στους δημοτικούς καταλόγους είσπραξης τελών.

Εδώ προκύπτουν λοιπόν σοβαρά ερωτήματα, μιας και φαίνεται αυτή η κατάσταση συνεχίζονταν επί χρόνια, και πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν κάνει φτερά προς άγνωστη κατεύθυνση. Η υπάλληλος που είχε την συγκεκριμένη ευθύνη συνεχίζει να εργάζεται στον δήμο Ξηρομέρου.
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξηρομέρου, αποφάσισε την διαγραφή χρεών 281 δημοτών για χρέη από το 2002 μέχρι το  2010
Το θέμα, προκάλεσε και την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίαςΑναστάσιου Κατσιπάνου, που παραιτήθηκε από την παράταξη δηλώνοντας την ανεξαρτητοποίηση του. Σύμφωνα με πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπάρχουν πολλές απορίες και ερωτηματικά στην περιοχή για τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή Ξηρομέρου χειρίζεται την υπόθεση.
Πάντως, από την μείζονα αντιπολίτευση, ο κ. Γιάννης Λύτρας, που ουσιαστικά αποκάλυψε την υπόθεση, αφού είναι και αυτός ένας από τους δημότες που πλήρωναν χωρίς τα χρήματα να πηγαίνουν στα ταμεία του τ. δήμου Αλυζίας, τονίζει πως δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να περάσει έτσι και θα επιμείνει μέχρι να δεθούν οι απαντήσεις που πρέπει για το που πήγαν τα λεφτά των δημοτών.
agriniopress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου