27 Μαρ 2012

Μέχρι τις 20 Απριλίου οι αιτήσεις για πληρωμές της β’ δόσης του μέτρου 144 για τους καπνοκαλλιεργητές
Θετική εξέλιξη για την πληρωμή των δικαιούχων πρώην καπνοπαραγωγών του μέτρου 144, μετά την τελική υπογραφή από τον αρμόδιο υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη, που είχε συνάντηση για το θέμα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αγρινίου

Έτσι , η ΕΑΣ Αγρινίου ενημερώνει τα μέλη της – πρώην καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του μέτρου 144, να προσέλθουν άμεσα και το αργότερο μέχρι 20 Απριλίου στα κατά τόπους συνεργεία παραλαβής, για την υποβολή των αιτήσεων πληρωμής β΄ δόσης στα πλαίσια του Μέτρου 144

Επισημαίνεται ότι την φετινή περίοδο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο καλλιεργητικό σχήμα διότι θα γίνει, για πρώτη φορά, διασταύρωση με το ΟΣΔΕ του 2012 και σε περίπτωση διαφωνιών μπορεί να οδηγήσει σε απένταξη και καταλογισμό του συνόλου των ποσών που έχει εισπραχθεί.
Η διαδικασία ξεκίνησε ήδη, παράταση δεν αναμένεται να δοθεί, αλλά επιβάλλεται και η έγκυρη ανταπόκριση των καπνοπαραγωγών για την ταχύτερη καταβολή της δόσης.
Η θετική για τους αγρότες εξέλιξη, ώστε να πάρουν το συντομότερο δυνατό τα χρήματά τους, επετεύχθη μετά την τελική υπογραφή απ’ τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος και είχε προηγουμένως την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά σε σχετική συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αγρινίου κ. Θωμά Κουτσουπιά.
«Η ΕΑΣ Αγρινίου που έγκαιρα έχει αναδείξει το θέμα με παρεμβάσεις της προς τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, εκφράζει την ικανοποίησή της για την αποδοχή του αιτήματος άμεσης πληρωμής της β΄ δόσης στους δικαιούχους.», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

agriniopress0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου