3 Μαρ 2012

Μια απάντηση από τις «Γέφυρες στο Κόσμο» σχετικά με σχόλια Τρίτων          Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος «Γέφυρες στο Κόσμο» που έχει έδρα τη Βόνιτσα, πληροφορεί κάθε ενδιαφερόμενο, για τις ανακρίβειες που περιέχονται σε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, σχετικά με το Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο εμπλέκεται ο σύλλογός τους....


Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
              Επειδή διακινούνται φήμες σχετικά με το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που διαχειρίζεται ο Σύλλογος μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας πληροφορήσουμε για τα παρακάτω, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας:
      1.-Η μηνιαία αμοιβή των προσλαμβανομένων ανέρχεται σε 625 ευρώ καθαρά. Οι ασφαλιστικές εισφορές πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ.
      2.-Η εργασία προβλέπεται να έχει διάρκεια 5 μηνών. Μετά το τέλος του πενταμήνου, το πρόγραμμα δεν περιορίζει την εύρεση εργασίας. Δε πρέπει να γίνεται σύγχυση με άλλα προγράμματα που αφορούν εργασία ορισμένου χρόνου στον Δημόσιο και Αυτοδιοικητικό τομέα.
       3.-Αμοιβή για τον Σύλλογο δεν υπάρχει. Προβλέπεται μόνο κάλυψη δαπανών που σε κάθε περίπτωση είναι χαμηλότερη της αντίστοιχης φήμης και θα δοθεί μόνο αν πραγματοποιηθούν δαπάνες που θα καλύπτονται από σχετικές αποδείξεις για τις ανάγκες του προγράμματος (δημοσιεύσεις της προκήρυξης και των αποτελεσμάτων στο Τύπο, έντυπο υλικό, κλπ.). Αντίθετα, για την έγκριση και τη λειτουργία του προγράμματος απαιτείται συνέχεια σημαντική εθελοντική δωρεάν εργασία από μέλη του Συλλόγου.
     4.-Μακάρι να ρθουν σύντομα οι καιροί, που τέτοια προγράμματα δε θα χρειάζονται!

Βόνιτσα, 02 03 2012                                                  
Εκ μέρους του ΔΣ  του συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Νίκος Λιάπης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου