7 Μαρ 2012

«Φυτρώνουν» και τέτοια «δέντρα» στο Αγρίνιο…

Ο εφιάλτης είναι εδώ. Πρόσφατη φωτογραφία από το δημοτικό πάρκο Αγρινίου, μας υπενθυμίζει την τραγική πραγματικότητα των ναρκωτικών στην περιοχή και την ανάγκη το ζήτημα να συζητηθεί θεσμικά
Εικόνα σαν αυτή στη φωτογραφία παλιότερα συναντούσαμε συχνά στο Πάρκο του Αγρινίου. Φαίνεται όμως ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε ποτέ… Η φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν λίγες μέρες αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης των ναρκωτικών είναι εδώ. Ότι ο θάνατος παραμονεύει στη γωνία έξω απ’ το σπίτι μας, ότι συμπολίτες μας υποφέρουν και πρέπει να τους στηρίξουμε, ότι οι έμποροι δεν έφυγαν ποτέ, παρά τις επιτυχίες της Δίωξης. Το πρόβλημα των ναρκωτικών άλλωστε είναι σαν τη Λερναία Ύδρα: Ένα κεφάλι κόβεις, δύο φυτρώνουν.
----- Με την ανάπλαση του Δημοτικού μας Πάρκου, που σε λίγο θα ξεκινήσει, είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι εικόνες θα εκλείψουν. Με τη διαφορά ότι θα μεταφερθεί αλλού το πρόβλημα… Και θα ενταθεί, φοβόμαστε, αν τεθεί σε ισχύ ο νόμος που θα αποποινικοποιεί στη χρήση τους και θα επιτρέπει στους εμπόρους να αλωνίζουν.
----- Εκτιμούμε λοιπόν πως εκείνη η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου θα πρέπει να γίνει. Και να κληθεί η Δίωξη να καταθέσει στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος, να κληθούν οικογένειες που βιώνουν το πρόβλημα, να παραστούν ειδικοί που θα εξηγήσουν κάποια αυτονόητα πραγματάκια και ως τοπική κοινωνία να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.
Από την εφημερίδα «Συνείδηση»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου