8 Μαρ 2012

Σαρώνει η ανεργία στο Αγρίνιο


Παραπάνω από τους μισούς ανέργους της Αιτωλ/νίας, έχει ο δήμος Αγρινίου , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Πάνω από 17.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Αιτωλ/νία
Αποκαλυπτικά και ανησυχητικά τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από τον ΟΑΕΔ σχετικά με την ανεργία στη χώρα. Επικεντρώνοντας στην Αιτωλ/νία, η ανεργία έχει παρουσιάσει πραγματική έκρηξη, με αυξητική μάλιστα τάση. Πρόκειται για ποσοστά που στην πραγματικότητα είναι αρκετά μεγαλύτερα, αφού υπάρχει και η μη καταγεγραμμένη ανεργία, η ημιαπασχόληση, ενώ όπως είναι γνωστό στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δεν εγγράφονται άνεργοι από συγκεκριμένους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Η ανεργία εκτοξεύτηκε ειδικότερα στο Αγρίνιο, από την κάθετη πρώτη της οικοδομής, αλλά και από την διακοπή εκτέλεσης της Ιόνιας οδού και άλλων έργων, σε συνδυασμό και με το λουκέτο που έχουν βάλει δεκάδες επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα.
Οι πλέον παραγωγικές ηλικίες είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο, ενώ δραματική είναι η εικόνα στους νέους μέχρι 35 ετών.
Αναλυτικά στους δήμους της Αιτωλ/νίας  είναι καταγεγραμμένοι:
1.    Δήμος Αγρινίου: 9.444 άνεργοι
2.    Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας 894 άνεργοι
3.    Δήμος Αμφιλοχίας 867 άνεργοι
4.    Δήμος Θέρμου 213 άνεργοι
5.    Δήμος Μεσολογγίου  2.889 άνεργοι
6.    Δήμος Ναυπακτίας  2.368 άνεργοι
7.    Δήμος Ξηρομέρου  407 άνεργοι

ΣΥΝΟΛΟ                   17.098 άνεργοι


agriniopress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου