3 Μαρ 2012

Εγκαίνια κοινωνικού Ιατρείου στο Αγρίνιο


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην οδό Παλαμά 20 σε κτίριο δωρεάς της οικογένειας Παπαϊωάννου
Πρόκειται για μια ακόμη κοινωνική δομή του δήμου Αγρινίου που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και την υποστήριξη της διοίκησης και του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου.
Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς , ο οποίος συνεχάρη τον δήμο Αγρίνιου  για την πρωτοβουλία αυτή. Ακόμη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι  φορέων και αρχών της πόλης,  καθώς και μέλη της οικογένειας του αειμνήστου Γ. Παπαϊωάννου, στην μνήμη του οποίου η οικογένεια του δώρισε το κτίριο που στεγάζει το Κοινωνικό Ιατρείο.
Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην ομιλία του τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική για την πόλη και  κρύβει τρεις σημαντικούς συμβολισμούς. «Ο πρώτος συμβολισμός έχει να κάνει με την υγιή αντίδραση της κοινωνίας , την απαίτησή της να δημιουργηθεί αυτή  η κοινωνική δομή, την οποία από την πρώτη στιγμή εισπράξαμε ως δημοτική αρχή. Ο δεύτερος συμβολισμός έχει να κάνει με την συνεργασία των φορέων της πόλης,  όπως στην περίπτωση του κοινωνικού ιατρείου μεταξύ δήμου, ιατρικού συλλόγου και νοσοκομείου και ο τρίτος με την δωρεά της οικογένειας Παπαϊωάννου.»
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά την οικογένεια Παπαϊωάννου , ενώ αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα τόσο του Γεωργίου Ν. Παπαϊωάννου, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής Αιτωλ/νίας και δήμαρχος Αγρινίου , του Νικόλαου Παπαϊωάννου ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Αιτωλ/νίας και του  Γεώργιου Ν. Παπαϊωάννου , δρ  νομικής , ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή σε ηλικία μόλις  38 ετών.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Παντελής Παπαθανάσης , ο όποιος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συνεργαστεί με τον δήμο Αγρινίου για την λειτουργία των δημοτικών Ιατρείων, θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωση του την προσφορά υπηρεσιών υγείας στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Τέλος χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η κόρη  του Γεωργίου  Παπαϊωάννου κ. Νάντια Τζεβελέκου  – Παπαϊωάννου  καθώς και η Βασιλική Παπαϊωάννου, κόρη του Νικολάου Παπαϊωάννου, οι οποίες εμφανώς συγκινημένες ευχαρίστησαν τον δήμο Αγρινίου και τους άλλους φορείς  για την αξιοποίηση της δωρεάς σε αυτή την κατεύθυνση.
FOTO ΜΠΕΡΕΡΗΣ
agriniopress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου