7 Μαρ 2012

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για χιλιάδες ανέργουςΣε εφαρμογή θέτει το υπουργείο Εργασίας για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, για την υποστήριξη των ανέργων.Τα προγράμματα έχουν προϋπολογισμό 1.236.010.000 ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν 289.294 άτομα.
Στο περιεχόμενο των προγραμμάτων και στους στόχους του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Ένα πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και στοχεύει στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι το «Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης».
Αντικείμενο του έργου είναι η χρηματοδότηση Σχεδίων Δράσης που αφορούν στη δημιουργία ή τη συνέχιση της λειτουργίας Κοινωνικών Δομών, (π.χ. Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία κτλ.) σε 40 Δήμους με πληθυσμό άνω των 80.000 κατοίκων και στόχος, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης 1.500 θέσεων εργασίας. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 36.000.000 ευρώ, ενώ το 80% του προϋπολογισμού αφορά στη επιδότηση των δημιουργούμενων θέσεων εργασίας και το υπόλοιπο 20% του προϋπολογισμού σε άλλα λειτουργικά έξοδα των Κοινωνικών Δομών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου