1 Μαρ 2012

Εποχιακές προσλήψεις σε δήμουςΠρόκειται να προσληφθούν εργάτες  καθαριότητας σε Δήμους της Αιτωλ/νίας και σπουδαστές του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι για την πρακτική τους εξάσκηση

Την πρόσληψη 5 εργατών για την υπηρεσία καθαριότητας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας στην πρόσφατη συνεδρίασή του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν μετά τη λήξη των συμβάσεων του εποχιακού προσωπικού που έως πρότινος εκτελούσε το έργο.

Οι προσλήψεις αφορούν σε οκτάμηνες συμβάσεις και απ’ τους 5 που θα προσληφθούν οι 3 θα απασχοληθούν στην πόλη της Αμφιλοχίας και στις Τοπικές Κοινότητες του παλαιού Δήμου, 1 στη Δημοτική Ενότητα Μενιδίου και 1 στη Δημοτική Ενότητα Ινάχου.
Σε πρόσληψη 3 ατόμων, με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας όμως, προχωρά και ο Δήμος Θέρμου. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα αναλάβουν τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Θέρμου και στις Τοπικές Κοινότητες, ο ένας δε εκ των τριών θα είναι ο οδηγός του απορριμματοφόρου – φορτηγού αυτοκινήτου. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Θέρμου έχει αιτηθεί την έγκριση προσλήψεων 8μηνης διάρκειας, αυτές όμως δεν έχουν ακόμη εγκριθεί.
Τέλος, ο Δήμος Μεσολογγίου ενέκρινε την πρόσληψη σπουδαστών ΤΕΙ για την πρακτική τους εξάσκηση. Σύμφωνα με τα εκ του νόμου ισχύοντα, οι φοιτητές που θα προσληφθούν εκτός απ’ το δικαίωμα αποζημίωσης και ασφάλισής τους, δεν αποκτούν κανένα άλλο δικαίωμα εργασιακής ή συνταξιοδοτικής μορφής. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποστέλλεται στο Υπ. Παιδείας, προκειμένου αυτό να μεριμνήσει για την έκδοση της απαραίτητης Κ.Υ.Α. που θα ορίζει τις θέσεις. Η πρόταση του Δήμου Μεσολογγίου πάντως είναι για 3 θέσεις πρακτικής εξάσκησης σπουδαστών ΤΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων, ανά εξάμηνο, μέχρι και το 2014. Για την τρέχουσα χρονιά έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου η σχετική δαπάνη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Δήμους.

Από την εφημερίδα «Συνείδηση»
agriniopress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου