2 Απρ 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013


Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας έφεραν μεγάλη ουσιαστική μείωση στα έσοδα καθώς για το 2011 κατατέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας περίπου 360.000 οχημάτων.  Και το 2009 όταν είχαν επιβληθεί για πρώτη φορά τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας είχαν ακινητοποιηθεί περίπου 210.000 οχήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα, όσο και οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το ξανασκέφτονται.

Αλλά και από αυτά τα οχήματα που τελικώς συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, υπάρχουν κάποιοι  που αποφεύγουν με το “γνωστό ελληνικό δαιμόνιο” να πληρώσουν τα αναλογούντα στον κυβισμό του οχήματός τους τέλη κυκλοφορίας.
Για παράδειγμα όσοι έχουν ή όσοι απέκτησαν ένα “παπάκι”… πήγαν (ή πηγαίνουν ακόμη και τώρα) στην Εφορία και πλήρωσαν (ή πληρώνουν με πρόστιμο) το τέλος κυκλοφορίας των 22 ευρώ (στο διπλάσιο με το πρόστιμο) και κολλάνε το σήμα στο αυτοκίνητό τους. Nα σημειωθεί βέβαια ότι έτσι ρισκάρουν πως δεν θα τους ζητηθεί η βεβαίωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.
Υπάρχει και άλλη κατηγορία που έχουν από καιρό ζητήσει έκδοση νέας αδείας κυκλοφορίας λόγω απώλειας ή κλοπής όπως και πινακίδων. Αυτοί αν και λιγότεροι με ανάληψη υψηλότατου ρίσκου, έχουν καταθέσει τις καινούργιες πινακίδες και τη καινούρια άδεια και έχουν αφήσει στο όχημά τους τις παλιές πινακίδες και την παλιά άδεια.
Έχουν κολλήσει και ένα σήμα που προμηθεύτηκαν για ένα παπάκι και “δείχνουν… παντελώς νόμιμοι”, αρκεί να μην πέσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο ή σε “διασταύρωση στοιχείων” απο περιπολικά της αστυνομίας που κινούνται στους δρόμους και “σκανάρουν” πινακίδες για τις οποίες έχει δηλωθεί απώλεια.
Με αυτά και με εκείνα πάντως, τρόικα και υπουργείο Οικονομικών το “ξανασκέφτονται” βλέποντας για το 2011 οτι αύξησαν μεσοσταθμικά κατά 15% τα τέλη κυκλοφορίας και τα έσοδα που μπήκαν στα δημόσια ταμεία ήταν μόλις της τάξης του 4%.
Έτσι δεν θα αποτελέσει έκπληξη αντί νέας μικρής ή μεσαίας μεσοσταθμικής αύξησης, αντίθετα να επέλθει πάγωμα ή και εκλογικευμένη μείωση των τελών κυκλοφορίας από τη νέα Κυβέρνηση για το 2013.
Ούτως ή αλλως η τακτική των τριών τελευταίων ετών αποδείχτηκε “δώρον άδωρον” για το Δημόσιο, και όχι μόνον.

Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου