20 Απρ 2012

ΑΣΕΠ: Τέλος στις προσλήψεις για να μην σας κοροϊδεύουν
Με ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ, κάνει γνωστό ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύονται, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό, ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού σε υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα.
 Η ανεξάρτητη αρχή επισημαίνει ότι η απαγόρευση αφορά όχι μόνον τις τελικές πράξεις, αλλά και όλες τις σχετικές προπαρασκευαστικές πράξεις ή και αποφάσεις, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης της σύνθετης διοικητικής ενέργειας (διορισμού ή πρόσληψης). Δηλαδή, δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων προσωπικού, ούτε πράξεις διορισμού, δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη προσωπικού, δεν δημοσιεύονται πίνακες επιλογής προσωπικού τακτικού ή έκτακτου, δεν υπογράφονται πράξεις διορισμού. Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν, ήδη, κινηθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Κατά συνέπεια, προσθέτει η Αρχή, αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού του ΑΣΕΠ, που εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση.  

enikos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου