22 Απρ 2012

Απίστευτο ανεξέλεγκτο παζάρι στην Αγία Ελεούσα στην γιορτή της
Δεν είναι πρωτοφανές μια θρησκευτική επέτειος ή εκδήλωση να συγκεντρώνει επιτήδειους, παράνομους μικροπωλητές και να περνάει στα χέρια κάποιων που έχουν το γενικό «κουμάντο». Η εικόνα όμως που παρουσιάζει αυτές τις μέρες η εορτάζουσα Αγία Ελεούσα όχι απλά δεν αγγίζει το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά εξοργίζει ακόμη και μη πιστούς που βλέπουν ακριβώς την εικόνα που περιγράφεται στη Βίβλο με τον εξοργισμένο Ιησού έξω από τον τότε Ναό του Πατρός Του.
Τι είδε λοιπόν το agrinionews.gr σε σημερινή επίσκεψή του στο χώρο και επιτόπιο ρεπορτάζ που μπορείτε να τα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που παρατίθενται:
-Αυτοκίνητα αραγμένα μέσα στον εθνικό δρόμο και ανθρώπους να περπατάνε μέσα στο οδόστρωμα με τη παρουσία για όλη την περιοχή της Κλεισούρας ενός(αρ.1)σεκιούριτυ και ενός διερχόμενου περιπολικού.
-Μικροπωλητές μέσα(!) στο δρόμο να πουλάνε τα πάντα.
-Οργανωμένες ψησταριές(!), υπαίθριες, με τσίγκο από πάνω για πολυήμερη παραμονή
-Ανθρώπους που έπλεναν τα δόντια και το πρόσωπο τους επί τόπου δίπλα σε τάφους!
-Μικρά παιδιά να πουλάνε πραμάτειες ασυνόδευτα.
-Έναν αυτοσχέδιο «μαχαλά» μικροπωλητών, διαφόρων εθνικοτήτων, ξεχωριστά από το κύριο μέρος της αγοράς για λόγους .
-Σκουπίδια παντού και υπολείματα τροφών καθώς και λαϊκή αγορά!
-Κάποιους που έκαναν εμφανώς κουμάντο και επέβλεπαν το χώρο…
-Πολλά παιδιά που περιφέρονταν και ζητιάνευαν
-Καφάσια στο δρόμο(!) που κρατάνε χώρο για να απλωθεί η πραμάτεια αργότερα αλλά και ένα περίπτερο με αθλητικά είδη με μεγάλες σημαίες του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ(σε αυτές τις δυο περιπτώσεις όταν προσπαθήσαμε να φωτογραφίσουμε αντιμετωπιστήκαμε κάπως εχθρικά)
-Αυτοσχέδια σπίτια σε κοντινό πάρκινγκ, επιγραφές για το που θα βρείτε λουκούμια και βανάκια με προσωπικά μηνύματα όπου όπως φαίνεται από το παράθυρο χρησιμοποιούνται για να μένουν άνθρωποι μέσα!
Τώρα τι ΔΕΝ είδαμε: Δεν είδαμε εμφανή αστυνόμευση, τουλάχιστον για να μην τρέχουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Δεν είδαμε ούτε μια ταμειακή μηχανή. Δεν είδαμε κανένα άνθρωπο της Εκκλησίας της περιοχής να είναι ανάμεσα στη διαδικασία πώλησης των πάντων. Δεν είδαμε κανένα υγειονομικό ή αγορανομικό έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ επρόκειτο να κάνει ελέγχους όπως και το Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου σε αυτή την απίθανη αγορά. Δεν γνωρίζουμε τι απέγιναν αυτοί οι έλεγχοι αν και υπάρχουν φήμες ότι τουλάχιστον ένας έλεγχος ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε λόγω έλλειψης υποστήριξης από…κυανόκρανους !Κοινώς διεκόπη λίγο πριν ξεσπάσει η βία…
Τέλος, κλείνοντας το αφιέρωμα αυτό, να επισημάνουμε ότι δεν έχουμε καμιά αναφορά σε φυλές και εθνικότητες που συμμετέχουν στο πανηγύρι αυτό για δυο λόγους α) γιατί ούτε η Εκκλησία ούτε το Εμπόριο ξεχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση την καταγωγή τους και β)οι μέρες είναι δύσκολες και δεν επιθυμούμε να εμπνεύσουμε και πάλι συμπολίτες μας που  θα πάρουν αφορμή(είναι αλήθεια ότι αποτελούν παρόμοια θέματα πηγή έμπνευσης,ειδικά αν παρουσιάζονται χωρίς ωραιοποιήσεις) από ένα ρεπορτάζ ΜΕΣΑ στο πρόβλημα για να αναπτύξουν θέσεις  σε επίπεδο ιδεών και άποψης εκ του μακρόθεν, πέραν κάθε προσπάθειας λύσης του προβλήματος.
Γ.Σ.agrinionews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου