22 Απρ 2012

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Διαφωνίες και ένταση για το νερό – Αποχώρησε η αντιπολίτευση           Μέσα σε κλίμα έντασης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου και αφού απορρίφτηκε η πρόταση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Λύτρα, να συζητηθεί το μείζον θέμα που αφορά την ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης, έκανε σύσσωμη την αντιπολίτευση να αποχωρήσει. Η άρνηση της πλειοψηφίας εξόργισε τονΓιάννη Λύτρα ο οποίος επεσήμανε:  "ότι κανένα άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης δεν μπορεί να θεωρηθεί πιο σημαντικό από αυτό που αφορά την υγεία των Δημοτών και το αγαθό που λέγεται πόσιμο νερό".
Το Δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Γιάννης Λύτρας έχει ως εξής:...
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου,σήμερα (χθες) 21/4/2012, και πριν από την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, ζήτησα από τον πρόεδρο του Δ.Σ να συζητηθεί το μείζον θέμα που αφορά την ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης (όπως προέκυψε μετά από ελέγχους της Διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας).
        Η πρόταση αυτή απορρίφτηκε μετά από επίμονη άρνηση του Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά και των μελών της πλειοψηφούσας  παράταξης.
      Επειδή ένα τέτοιο θέμα το οποίο σχετίζεται άμεσα με την υγεία των πολιτών θα έπρεπε να είναι υψηλής προτεραιότητας και να μην αντιμετωπιστεί με τόση επιπολαιότητα, αποχωρήσαμε ως παράταξη από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
        Κανένα άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης δεν μπορεί να θεωρηθεί πιο σημαντικό από αυτό που αφορά την υγεία των Δημοτών και το αγαθό που λέγεται πόσιμο νερό.

  Καταθέτουμε Αίτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία και σας κοινοποιούμε.
ΑΣΤΑΚΟΣ 21-4-2012
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,
    Έπειτα από την άρνηση του Δημάρχου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, να συζητήσουμε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της ποιότητας του πόσιμου νερού του Δήμου μας.
     Ύστερα και από το ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας στο οποίο αναφέρεται η ακαταλληλότητα του νερού για κάθε οικιακή χρήση.
     ΖΗΤΑΜΕ σύμφωνα με το άρθρο 67 § 2 του Ν 3852/2010, την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξηςΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ καθώς και τις ενέργειες που έπρεπε και πρέπει άμεσα να γίνουν προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των πολιτών.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

·                     Λύτρας Ιωάννης
·                     Γαλούνης Ερωτόκριτος
·                     Κατσαούνης Ελευθέριος
·                     Κυριάκος Κων/νος
·                     Λαινάς Κων/νος
·                     Μπαμπούρης Κων/νος
·                     Ντίνος Απόστολος

Επιβεβαιώνει ο Κώστας Λαινάς τα λεγόμενα του Π. Στάϊκου, για το νερό


           Ο Κώστας Λαϊνάς Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου με ανακοίνωση του,επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του πρώην Δημάρχου Αστακού Παναγιώτη Στάικου  ότι γίνονταν καθαρισμοί και συχνοί έλεγχοι του νερού και τονίζει ότι επι δημαρχίας  του κυρίου Στάϊκου  όλα γινόντουσαν κανονικά και με σχολαστικότητα.
       Παρατίθεται η ανακοίνωση του Δημοτικού συμβούλου Κώστα Λαινά:....

          Επειδή ο  κύριος  Στάϊκος  επικαλέστηκε  την μαρτυρία μου σας γνωρίζω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας του  ως Δημάρχου  Αστακού, που ήμουν και εγώ  Δημοτικός Σύμβουλος της  Αντιπολίτευσης , σχετικά  με τον καθαρισμό τον δεξαμενών  στα Δημοτικά Διαμερίσματα  Προδρόμου (από όπου κατάγομαι), Αγραμπέλων και  Χρυσοβίτσας  είχα ειδή με τα  μάτια μουπολλούς καθαρισμούς, αλλά  και  στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως με έχουν πληροφορήσει οι τότε Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων οι καθαρισμοί των δεξαμενών γινόντουσαν πάνω από δύο  φορές   τον χρόνο.
        Όσο  για το  δείγμα της Διεύθυνσης Υγείας του 2008 που παρουσίασαν κάποιοι  και φαινόταν ακατάλληλο, πράγματι ο κύριος Στάϊκος  ενημέρωσε αμέσως  το  Δημοτικό Συμβούλιο  και έγινε  συζήτηση γι’ αυτό, για τις δειγματοληψίες   από το πιστοποιημένο  εργαστήριο που τις έκανε και μας προσκόμισε τα  αποτελέσματα, τα οποία δεν αμφισβήτησε η Διεύθυνση Υγείας,αφού φαίνεται ότι  το πρόβλημα ήταν  στην διαδικασία τη δειγματοληψίας και της μεταφορά των δειγμάτων στην Δημόσια Σχολή Υγείας στη Αθήνα.  
          Επί πλέον  σας  γνωρίζω πέραν από τους  αιφνιδιαστικούς  δειγματοληπτικούς  ελέγχους που κάνει η Διεύθυνση Υγείας κάθε χρόνο, ο Δήμος  είναι υποχρεωμένος από τον νόμο   να  έχει στον Προϋπολογισμό ποσό  και να το διαθέτει  σε πιστοποιημένο εργαστήριο, το οποίο    θα διενεργεί συχνούς ελέγχους, ανεξάρτητα από  τους ελέγχους της Διεύθυνσης Υγείας. Αυτά στην θητεία του κυρίου Στάϊκου  γινόντουσαν κανονικά.
      Πληροφοριακά σας  γνωρίζω ότι το Εργαστήριο  που έκανε τους ελέγχους κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν το ίδιο  με  αυτό που είχα και  εγώ  ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για την Ύδρευση, πράγμα που γνώριζε ο κύριοςΣτάϊκος  ότι το εν λόγω εργαστήριο έκανε καλά την δουλειά του, γι’ αυτό και δεν το άλλαξε όταν ανέλαβε εκείνος.

Αστακός 21/4/2012
   ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΪΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

xiromeronews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου