10 Μαΐ 2012

Ο ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
Δεν περίμενε κανένας τόσο χαμηλά. Ήρθε η ώρα της πληρωμής;
Εικόνες ντροπής. Αναπηρικές σκέψεις. Λαϊκίστικα παραμάγαζα. 
Ο φθόνος,  το μίσος στα ύψη. 
Η εγκατάλειψη της σκέψης εν ώρα εξαθλίωσης. Γίνατε μερικοί ηθικοί αυτουργοί   της αυτοχειρίας.
Νεοναζιστικό παραλήρημα.
Σε απόγνωση ο Ελληνικός λαός, δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί, από παντού πυροβολείται η σκέψη του. Ίσως άφησε τον εαυτό του ελεύθερο σε όλα, δεν έβαλε δικλίδες ασφαλείας σε τίποτα, τα χρόνια που πέρασαν. 
Όλοι προσπαθούν πίσω από την μάσκα του Έλληνα να αποδείξουν τα αυτονόητα. 
Η πνευματική τροφή που μας πάσαραν για ροδόσταμο είχε μέσα παρενέργειες όπως το χρηματιστήριο, ο λαϊκισμός, ο τοπικισμός, η ξενοφοβία, η αλαζονεία και η κλεψιά, όταν κάποιος αναλάμβανε κάποιο πόστο σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, έβγαζε τα δικά του απωθημένα.   
Η τοπική λαμογιά έγινε εθνική. Ευχάριστος και καλός, κύριος κατά πολλούς, ήταν αυτός που θα έσβηνε την κλήση, αυτός που μας έβρισκε ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο ενώ το δικαιούμασταν, αυτός που έκανε "υποχρέωση" την νόμιμη διεκπεραίωση  υπόθεσης μας στην εφορία, αυτός που έκλεβε και την ψυχή μας ακόμα και όλοι το ήξεραν αλλά λέει "τα μοίραζε"  κάτι σαν Ρομπέν των δασών. Μπορεί να έτρωγε αυτός αλλά έδινε και στους άλλους λέει. Στο τέλος γινόταν δωρητές και χορηγοί.

Τα κόμματα γιγάντωσαν  τα μικρόβια, και μίκρυναν τα λιοντάρια, μετέτρεψαν τον τρόπο σκέψης  στην παιδεία μας σε σημείο που τα μόρια «όνειρα» των πανελληνίων για υποψήφιο αστυφύλακα να είναι όσο ενός υποψήφιου γιατρού ή άλλου επιστήμονα κλπ. Βλέπεις είναι το μόνο επάγγελμα που θα έχει δουλειά τουλάχιστον, άσχετα το μισθό.
Χρησιμοποίησαν τους ανθρώπους σαν πειραματόζωα, όλοι παραλάμβαναν καμένη γη, την οποία αυτοί θα την καλλιεργούσαν και θα έσπερναν το καλύτερο αγαθό που θα προσφέρονταν στα παιδιά μας.
Δυστυχώς το χωράφι δεν έβγαλε τίποτα παρά μόνο τα ζιζάνια που λειτούργησαν σωστά όπου έβλεπαν κενά, κάτι που αναπτυσσόταν δεν το άφηναν και απομυζούσαν από την γη όλες τις θρεπτικές ουσίες.
Όλοι ξεχάσαμε τον παππού και την γιαγιά, ανθρώπους με γνώσεις μιας ολάκερης ζωής.
Ψηφίζαμε και κλέφτες εν γνώσει μας, ψηφίζαμε εμπόρους ελπίδας, όλοι ψηφίζαμε μικρούς ανθρώπους, ανθρώπους που είχαν σταθερή αξία το χρήμα.
Ένα σύστημα βρώμικο που όλοι εμείς αποτελέσαμε κατά καιρούς ένα λαδωτήρι ή ένα γρανάζι σε αυτό.  Συμβάλαμε είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι στην σημερινή κατάντια και ας μην βγάζουμε την ουρά μας απέξω.
Ξεχάσατε κύριοι πως μέσα σε μια νύχτα διχοτόμησαν το Ξηρόμερο, επί σκοπού βέβαια και σαν Άκτιοι τώρα περιμένουμε τους τουρίστες από το αεροδρόμιο.
Ξεχάσατε κύριοι τι  δώσαμε σε  κοντοπατριώτες και ανθρώπους των γραμμάτων που πρόσφεραν για την Κατούνα και την ευρύτερη περιοχή; Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μεταφέρει στην πλάτη του ένας άνθρωπος, την αχαριστία.

Ανέραστοι, χοντρόπετσοι, κακομοίρηδες, ελεεινοί που το μόνο που ξέρουν είναι να κατηγορούν τους άλλους χωρίς αυτοί να ανακατεύονται δήθεν πουθενά, αναδείχτηκαν παίζοντας το ρόλο του ρουφιάνου στον ευεργέτη που τους διόρισε το παιδί χωρίς καν να έχει τα ελάχιστα προσόντα για να αποδώσει αργότερα στην υπηρεσία που τον τοποθέτησε, και τώρα που απολύεται βγάζει ότι χειρότερο υπάρχει από μέσα του, φυσικό επόμενο ήταν.

Κοίταξε δίπλα σου σήμερα, θα δεις πολλούς από αυτούς, χτες είχαν την κομματική σημαία, σήμερα φόρεσαν την Ελληνική, πολλοί κοιμούνται μ’ αυτή, μόνο για την πατρίδα μιλάνε, αν τους θίξεις το προσωπικό συμφέρον τότε τους γνωρίζεις καλύτερα και πια πατρίδα έχουν. Προσπαθώντας να πείσουν τον εαυτό τους και όχι τους άλλους πως αυτοί είναι οι Έλληνες, οι  πατριώτες ενώ οι άλλοι  είναι προδότες.
Μερικοί μιλούν για οικογένεια που ποτέ δεν είχαν. Άλλοι πάλι μιλούν για την Θρησκεία που ξέρουν μόνο από τους μεγάλους δήθεν σταυρούς που δήθεν κάνουν για τις αμαρτίες τους.
Τώρα κύριοι ψευτοσύντροφοι όλων των αποχρώσεων τι λέτε;
Γιατί βγάλατε το 30% του ελληνικού πληθυσμού από τα χωράφια, γιατί θέλατε να μας κάνετε όλους επιχειρηματίες, εισοδηματίες, χρηματιστές, golden boys. Είχαν φτάσει στο σημείο μερικές υπηρεσίες να μετατρέπονταν σε καφέ χρηματιστήριο. 
Ξεχάσατε που παρακαλάγαμε το βουλευτή να μας πει μια μετοχή να αγοράσουμε στο χρηματιστήριο. Ξεχάσατε που είχαμε τα ραδιοφωνάκια  να ακούμε τις μετοχές της ημέρας και είχαμε δίπλα μας τις οικονομικές εφημερίδες της εποχής και τις διαβάζαμε ανάποδα
Όσο για δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πριμ που εισέπρατταν μερικοί τα ξέρετε μόνοι σας. Γιατί τα εισέπρατταν άνθρωποι που δεν πάταγαν ποτέ στο χωράφι και στη στάνη.
Αλήθεια τι λέμε στα παιδιά μας τώρα που έρχονται δύσκολες μέρες, ποιος έφταιξε; Δεν φταίξαμε καθόλου εμείς με τις επιλογές μας;
Δεν φταίνε τα δύο κόμματα εξουσίας που κυβερνούν οικογενειοκρατικά τόσα χρόνια από την εποχή της μεταπολίτευσης; Αλήθεια τον Ιούνιο που έρχονται τα χειρότερα μέτρα τι θα τους πούμε συγγνώμη που τους ξαναψήφισα.
Αλήθεια φταίνε σε όλα οι βουλευτές και όχι εμείς;
 Μα εμείς τους κάναμε να φέρονται έτσι, εμείς τους ζητούσαμε συνέχεια πράγματα αλλόκοτα. Από την μία τους ζητάγαμε να μην διώξουν τον Αλβανό όταν πρωτοήρθε γιατί θα μας μάζευε τον καπνό ή τις ελιές και μετά τον αφήναμε απλήρωτο και τον καρφώναμε στην Αστυνομία για να μην τον πληρώσουμε και φωνάζαμε γεμίσαμε ξένους. Φυσικά όχι ξένες γιατί τις θέλαμε να τις εκμεταλλευτούμε να περάσουμε καλά.

Αλλά και σεις μωρέ παιδιά που δεν διαβάσατε το μνημόνιο και το ψηφίσατε παρολα αυτά όμως διατηρείτε από τα μεγαλύτερα αξιώματα της Ελλάδας ενώ έπρεπε να είστε στο σπίτι σας. 
Ενώ άλλοι μεταπηδήσατε αλλού να πιαστείτε μην σας πάρει το τσουνάμι. 
Τελικά δεν υπάρχει τσίπα
Κοιτάζουμε όλοι στον καθρέπτη τον εαυτό μας και βλέπουμε τι φταίει σε αυτή τη χώρα και τίποτε άλλο.
Εκλογές θέλατε, έγιναν, αλλά ίσως δεν προβλέψατε την οργή του λαού την αντίδρασή του. Αν δεν ήταν και ο ληστρικός εκλογικός νόμος τότε θα είχαμε μεγαλύτερα γλέντια. 
Καλή ανηφόρα παιδιά.
Ελπίζω να σχηματιστεί κυβέρνηση απ' όλα τα κόμματα και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, φυσικά βγάζοντας έξω μερικούς από αυτούς που ήταν τόσα χρόνια σε μεγάλα πόστα εξουσίας. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν άνθρωποι νέοι και άφθαρτοι με αυτούς πρέπει να προχωρήσουμε για τα παιδιά μας. 
Το "αυγό του φιδιού εκκολάφτηκε" και φταίμε πολλοί γιαυτό.    

 Βαγγέλης Δ. Κουτιβής

Συνεχίζεται...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου