Πραγματοποιήθηκε απόψε Τρίτη 14/01/2020 στο Δημαρχείο Κατούνας η συνάντηση των κατοίκων Μεδεώνος για την διοργάνωση του Συλλαλητηρίου ενάντια στη δομή μεταναστών στον Άγριλο όπως αποφασίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στην Αμφιλοχία με την συμμετοχή των Δήμων Αμφιλοχίας-Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου.
Στην συζήτηση εκφράστηκε η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Άγριλο και πάρθηκε η απόφαση πως η Κατούνα και η Ενότητα Μεδεώνος θα λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το μεσημέρι στον Άγριλο.
Στην συζήτηση πήραν το λόγο εκτός από την Αντιδήμαρχο Αθηνά Καρέλου και τον πρόεδρο της Κατούνας Θωμά Καφρίτσα δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Το λόγο πήραν αρκετοί ομιλητές που πέραν των προτάσεων για την δημιουργία οργανωτικής επιτροπής της διαμαρτυρίας και ψηφίσματος, άσκησαν αρνητική κριτική για την απουσία του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Γεώργιου Αποστολάκη αλλά και την αδράνεια του για την αντιμετώπιση του ζητήματος που προκλήθηκε με το πρόσχημα πως η περιοχή ανήκει στην Στάνου και κάτι τέτοια τεχνάσματα χωρίς να βλέπει την ολοκληρωτική υποβάθμιση της περιοχής.
Στην συζήτηση τονίσθηκε πως η περιοχή μας είναι υποβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα και ένα τέτοιο γεγονός θα έφερνε σε δυσκολότερη την κατάσταση πρώτα απ’ όλα την Κατούνα και τα υπόλοιπα χωριά της ενότητας Μεδεώνος που είναι πιο κοντά.
Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ουτε τους κατοίκους μας και δεν εφημερεύει και τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστό, το Α.Τ. Κατούνας έχει τεράστια έλλειψη δυναμικού, η ανεργία έφθασε το 50% με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα κλπ.
Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ότι ο χώρος φιλοξενίας μεταναστών θα συμβάλει στην αύξηση της εγκληματικότητας και στην εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων.
Το στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» είναι απαρχαιωμένο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ανθρώπινων ψυχών και ιδιαίτερα των ταλαιπωρημένων μεταναστών και προσφύγων.
Ο Χώρος του στρατοπέδου φυλάσσεται με υποτυπώδη συρμάτινο φράκτη, οπότε, θα είναι εύκολη η έξοδος του οποιουδήποτε από το στρατόπεδο με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να γεμίσει από τους ταλαιπωρημένες ψυχές.
Εντός του Στρατοπέδου υπάρχει η ιστορική Ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία χρονολογείται πριν από το 1677
Η κεντρική εξουσία αποφάσισε ερήμην της τοπικής κοινωνίας, από αλλού το περίμεναν και από άλλους τους ήρθε.
Τέλος ορίσθηκε οργανωτική επιτροπή και το ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου