19 Ιαν 2020

Χρήστος Γεροκωστόπουλος: Είμαστε αυτή τη στιγμή η χωματερή της Λευκάδας της Αιτωλοακαρνανίας της Αχαΐας και της Ηλείας

Φίλες και φίλοι
Πραγματικά λυπάμαι και ταυτόχρονα οργίζομαι παρακολουθώντας
τις εξελίξεις στον ΧΥΤΑ Παλαίρου. Εξελίξεις τις οποίες από το 2006 ο στρατηγός και μερίδιο συγχωριανών μας έδωσαν μάχες για να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ.
Ξεκινώντας με τις συγκεντρώσεις που κάναμε στην τότε Νομαρχία με νομάρχη τον κύριο Σώκο όπου προβήκαμε στο κλείσιμο της Νομαρχίας στηριζόμενη Από έναν μεγάλο αριθμό συγχωριανός μας, αλλά και στην εμπλοκή μας με τις αστυνομικές δυνάμεις που εισήλθαν στη νομαρχία για να μας διώξουν. Όπως επίσης και συγκεντρώσεις μέχρι πέρσι με σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση στα ΧΥΤΑ Παλαίρου και τα προβλήματα που δημιουργούνται.
Επί σειρά ετών και πριν την κατασκευή τους φώναζε για τα ΧΥΤΑ της Παλαίρου ότι δεν είναι βιώσιμα, παρά τις τότε βεβαιώσεις (Πρώτο ψέμα ) ότι θα εξυπηρετούνται μόνο τα σκουπίδια της Παλαίρου.
Έλεγαν επίσης ότι ποτέ δεν πρόκειται να δεχτούν τα ΧΥΤΑ της Παλαίρου σκουπίδια από την Αχαΐα και την Ηλεία (Δεύτερο ψέμα).
Τον κατηγορούσαν για μικροπολιτική και Πολιτική σκοπιμότητα όταν έλεγε ότι θα ρθούνε μέχρι και τα σκουπίδια της Λευκάδας, κάτι που οι ίδιοι το αρνιόντουσαν κατηγορηματικά (Τρίτο ψέμα), καθώς ο ίδιος υποψιαζόταν εδώ και αρκετά χρόνια πως θα γινότανε αυτό. Όπως επίσης και η κατασκευή της μονάδας διαλογής που γίνεται στη Λευκάδα είναι κάτι γνωστό εδώ και χρόνια.
Δεν αναφέρομαι σε κάποια συγκεκριμένη δημοτική αρχή ούτε σε συγκεκριμένα πρόσωπα επικεντρώνομαι στην πολιτική που ασκούσε και που ακολουθήθηκε τα τελευταία 13 χρόνια Και πού μας έχει οδηγήσει στο να είμαστε αυτή τη στιγμή η χωματερή της Λευκάδας της Αιτωλοακαρνανίας της Αχαΐας και της Ηλείας.
Απορώ πραγματικά με ποια κριτήρια και ποια σκεπτική θεώρησαν σαν κατάλληλο προορισμό για την κατασκευή του ΧΥΤΑ το τουριστικότερο σημείο όλου του δήμου και γενικότερα του Ξηρομέρου.
Έστω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και ότι ο δήμος δεν έχει την ικανότητα ή την θέληση να αλλάξει την παρούσα κατάσταση και με δεδομένο ότι η Πάλαιρος λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα της Λευκάδας, ερωτώ λοιπόν τα εξής :
Η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει κάποια ανταλλάγματα για το χωριό της Παλαίρου?
Αν ναι ποια είναι αυτά και σε ποιο βαθμό. 
Αφορούν όλο τον δήμο ή συγκεκριμένα την Πάλαιρο η οποία Θα υποστεί ζημιά για να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών για το οποίο μάλιστα οι Λευκαδίτης πανηγυρίζουν.
Ήμουν, είμαι και θα είμαι εναντίον του ΧΥΤΑ της Παλαίρου.
Από τη στιγμή όμως που δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση αν μη τι άλλο θα έπρεπε να κοιτάμε να επωφεληθούμε και εμείς από αυτήν, όχι να εξυπηρετούμε όλο το δήμο όλη την περιφέρεια όλο το νομό ακόμα και νομούς εκτός από δικό μας και η Πάλαιρος να μη βλέπει ούτε ένα αντάλλαγμα για αυτή την εξυπηρέτηση!!!
Χρήστος Γεροκωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου