1 Μαρ 2020

Οι Τούρκοι το φτάνουν στα άκρα – Χημικά στις ελληνικές δυνάμεις

Έβρος τώρα: Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια εισβολής σε ελληνικό έδαφος όπως αυτές που έχουν καταγραφεί τις προηγούμενες δύο ημέρες και έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία από τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Έβρος τώρα: Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στον Εβρο, με τις συγκρούσεις στα σύνορα να είναι αδιάκοπες. Στο νέο γύρο επεισοδίων που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον Εβρο τραυματίστηκε στο πρόσωπο ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραύμα προκλήθηκε από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Κατά τις ίδιες πηγές, οι συγκρούσεις στα σύνορα βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Σε ένα βίντεο που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, εικονίζονται δακρυγόνα να εκσφενδονίζονται από την τουρκική πλευρά προς τους Ελληνες αστυνομικούς.
Τα δακρυγόνα που διαπερνούν τα σύνορα φαίνεται πως εκτοξεύονται από Τούρκους αστυνομικούς καθώς ακούγονται οι κρότοι των εκτοξευτήρων. Στη θέα των δακρυγόνων που προσγειώνονται στην ελληνική πλευρά των συνόρων ακούγονται κάποιοι -πιθανότατα μετανάστες που στοιβάζονται στην περιοχή- να ζητωκραυγάζουν. Λόγω του τεταμένου κλίματος στα σύνορα, δόθηκε εντολή ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού στις Καστανιές Εβρου. Την ίδια ώρα, βίντεο έχουν καταγράψει τα ηχητικά μηνύματα του ελληνικού στρατού, με τα οποία προειδοποιούν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος.
Δείτε το βίντεο με τους Τούρκους να ρίχνουν χημικά προς τους Ελληνες:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου