ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ 
ΣΤΙΣ 7/1/2012 ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΒΆΠΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΓΑΜΟΣ
Στις 11 Ιανουαρίου 2012 στο Δημαρχείο  στο Ίλιον ήρθαν σε Γάμο ο συγχωριανός μας Αθανάσιος Μαγκλάρας με την Κύργιου Κατερίνα. 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Στερνό αντίο στη Θεοδώρα (Λόλα) Βενετίκου

     Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα και στα χέρια των κοριτσιών της ταξίδευσε για την τελευταία της κατοικία ηΘεοδώρα Βενετίκου, η Λόλα όπως τη φωνάζανε στο χωριό. 
     Η κηδεία της έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Κατούνα όπου αποχαιρέτησε τα «άγια» κείνα χώματα που για πολλά χρόνια είχε ποτίσει με τον ιδρώτα της και τα είχε σκάψει με τα ροζιασμένα χέρια της....


      Μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια, όπως οι περισσότερες άλλωστε της γενιά της τα «πέτρινα» εκείνα χρόνια. Για τη Λόλα όμως η μοίρα ήταν πάντα σκληρή.
       Από μικρό παιδί γνώρισε την ορφάνια αφού σε ηλικία 4 ετών έχασε τη μάνα της, και αυτό της στοίχησε πολύ κι έτσι έμαθε από μικρό παιδί να δουλεύει σκληρά.  
          Αργότερα γνώρισε τον άνδρα της ζωής της, τον Βάϊο Βενετίκο με τον οποίο τους ένωσαν τα δεσμά του γάμου κι απόκτησαν τρία κορίτσια: Ελένη, Μαρία και Ευτυχία.
          Δούλεψαν πολύ σκληρά, ο ένας δίπλα στον άλλον, πλάτη με πλάτη,μοιράστηκαν μαζί τις στερήσεις, τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις πίκρες και τα βάσανα και κατόρθωσαν να πετάξουν από πάνω τους τη φτώχεια, τη «σεμπριά» και την εκμετάλλευση.
         Η μακαρίτισσα ήταν πολύ άξια γυναίκα, καλή νοικοκυρά, δούλεψε σκληρά στα χωράφια με τα καπνά, στα πρόβατα, στο σπίτι, και όπου αλλού μπορούσε για νααναστήσει την οικογένεια της.
               Όλα κυλούσαν όμορφα μέχρι που κάποια μέρα κι ενώ ήταν έτοιμοι νααπολαύσουν τους κόπους τους, δέχτηκε ένα πολύ μεγάλο κτύπημα από τη μοίρα αφού έχασε το σύζυγο της κι έμεινε με τα παιδιά της.
     Αυτό το θλιβερό γεγονός σημάδεψε τη ζωή της,  η πίκρα και οι στεναγμοί δεν σταμάτησαν μέχρι που τη κατέβαλαν.
       Η Λόλα έπεσε στο κρεβάτι κατάκοιτη και η φροντίδα έπεσε στα χέρια των κοριτσιών της που στάθηκαν ακοίμητοι φρουροί φροντίζοντάς την όλα τα εικοσιτετράωρα για 3 χρόνια ώσπου ήλθε το μοιραίο.
        Η Λόλα αφού πέρασε από το μαρτύριο της ορφάνιας, το πόνο από το χαμό του άνδρα της, αναπαύεται εκεί όπου πόνος, θλίψη και στεναγμός δεν υπάρχουν.

         Αγαπημένη μας μάνα, πορέψου τη μακαρία οδό για να συναντήσεις εκεί κι άλλα αγαπημένα σου πρόσωπα και να ανταμώσεις με τον άνδρα σου που είχες χάσει πριν από 15 χρόνια.
Εμείς θα θυμόμαστε πάντα τη γλυκιά μορφή σου.

 Οι κόρες σου
Ελένη, Μαρία και Ευτυχία

ΥΓ: Η τελευταία σου επιθυμία ήταν το τραγούδι «Μένα μου το παν δυοπουλιά». Δεν υπάρχουν άλλα δάκρυα στα μάτια μας.Δώσε χαιρετισμούς στον πατέρα μας που θα τον συναντήσεις εκεί ψηλά.Στο αφιερώνουμε μάνα. Καλό σου ταξίδι… 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 6/3/2012 Η ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Χα ΒΑΙΟΥ ΕΤΩΝ 74 
Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 

______________________________________________________________________________
1/3/2012 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΩΝ
__________________________________________________________________________________


27/2/2012 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΣΤΑΘΟΥΛΑ ΤΑΣΟΥΛΗ
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 46 ΕΤΩΝ Ο ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ  ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΗΜΕΡΑ 14-2-2012
Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 

 ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 8/2/2012 Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ  
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΦΥΓΕ ΝΕΟΣ.
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΛΙΑΓΚΟΣ 25/1/2012


------------------------------------------------------------------------------------------------------* ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 201Ι Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΘΑΛΕΙΑ ΚΟΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΓΟΡΑΚΙ.
--------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 30/12/2011H  ΣΥΓΧΩΡΙΑΝIA ΜΑΣ ΤΖΟΥΡΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ
ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 16/12/2011Ο ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΡΝΟΠΑΝΟΣ 92 ΕΤΩΝ


ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 14/12/2011Ο ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΛΙΤΣΑΣ

Έφυγε απο κοντά μας στις 20/11/2011 ο Απόστολος ΤζούροςΔυστυχώς τα κακά μαντάτα φτάνουν από το χωριό μας.
Έφυγε από κοντά μας ξαφνικά στις 09/11/2011 ο συγχωριανός μας Φραγκογιάννης Γεώργιος  η εξόδιος  ακολουθία θα γίνει σήμερα 10/11/2011 στις 16:00.

Έφυγε από κοντά μας ο συγχωριανός μας Ρουμελιώτης Κωνσταντίνος