ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 
30/11/2011

Επίσκεψη και ενημέρωση του Δημάρχου Νίκου Σολδάτου στη δημοτική ενότητα Δήμου Μεδεώνος 
Στις 8/11/2011 ο  Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας επισκέφτηκε την Κατούνα έχοντας δίπλα τον Αντιδήμαρχο Τζαβαλά Δημήτριο και δημοτικούς συμβούλους και έκανε ενημέρωση για τον Καλλικράτη.
Ο Αετός τίμησε τους δασκάλους του


Περίσσεψε η συγκίνηση στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Σύλλογος Αετινών Αθήνας, που έγινε το Σάββατο το βράδυ, 29 Οκτωβρίου 2011, στο Αγρίνιο, κατά την οποία τιμήθηκαν δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, δυο πνευματικοί άνθρωποι του χωριού. Ο δάσκαλος Ζώης Ζαφείρης και ο Λυκειάρχης Σπύρος Λαπατάς, βραβεύτηκαν για την πολύχρονη και ουσιαστική πνευματική τους προσφορά στο χωριό, σε μία εκδήλωση σεμνή, όμορφη και συγκινησιακά φορτισμένη...Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Αναγνωστέλος υπογραμμίζοντας ότι:

«Ο Αετός έχει ανθρώπους, που το βοηθούν να πετά όλο και ψηλότερα. Αποδεικνύει ότι οι πανάξιοι δάσκαλοι μας έδωσαν στη μακρόχρονη διαδρομή τους δείγματα γραφής, διδαχής, αγάπης και ήθους για τον Αετό.

Φέτος επιλέχθηκαν για βράβευση για την εξαιρετική τους προσφορά υπέρ του Χωριού μας οι πνευματικοί άνθρωποι ο δάσκαλος Ζαφείρης Ζώης και ο Λυκειάρχης Λαπατάς Σπύρος, για το τεράστιο κοινωνικό τους έργο, την κοινωνική τους ευαισθησία και την πορεία ευθύνης και χρέους για την βελτίωση της πνευματικής ανάπτυξης του χωριού τους.

Οι δυο δάσκαλοι κράτησαν όρθιο πνευματικά τον Αετό σε δύσκολα χρόνια μόχθησαν και διακρίθηκαν, για την προκοπή και την πρόοδο του χωριού αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην νέα μας γενιά, στους ταραγμένους καιρούς μας και σαν σύλλογος έχουμε χρέος, την επιστημονική γνώση, το εκπαιδευτικό έργο, την προσφορά στο σύνολο και τις ηθικές αρχές να τις προβάλουμε στην νεολαία μας.

Σήμερα όλοι εμείς του συλλόγου υποκλινόμαστε σεμνά μπροστά στην πνευματική τους προσφορά γιατί έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν για την προκοπή του χωριού μας».

Αμέσως μετά ως δείγμα ευγνωμοσύνης των Αετινών προς τους δασκάλους τους, απένειμαν τιμητικές πλακέτες, ο νεαρός γιατρός Κώστας Ντέμος στον Λυκειάρχη Σπύρο Λαπατά και ο Γιώργος Πλευρίτης στον Ζώη Ζαφείρη.ΠΗΓΗ: Χiromeronews
Συνεδριάζει σήμερα 3/11/2011
το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής
ενότητας Κατούνας στις 18:00

Με θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Πρόταση αξιοποίησης διαθέσιμων δημοτικών εκτάσεων για υλοποίηση του προγράμματος ΗΛΙΟΣ
  2. Πρόταση αξιοποίηση δημοτικής Περιουσίας
  3. Προτάσεις για επιχειρησιακό πρόγραμμα τριετίας 11-14.
  4. Απόφαση καταγγελία του προέδρου των Αχυρών (αφορά τον έλεγχο του δικτύου ύδρευσης από την πηγή έως το υδραγωγείο Κατούνας με ονομαστική κατάσταση παροχών νερού)
5.Αιτήσεις πολιτών
6.Πρόταση ηλεκτροδότησης παραλίας Λουτρακίου και φωτισμού.
7. Πρόταση σύνδεσης δικτύου ύδρευσης με υπαίθρια ντουζιέρα στην πλαζ στο Λουτράκι.
8.Αποκατάσταση και επισκευή στις παιδικές χαρές
9.Προτάσεις δενδροφύτευσης.

Το Κέντρο Υγείας πλέον υπολειτουργεί και ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς επαρκή ιατρική κάλυψη (ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων) 10000 περίπου κατοικοι είναι σοβαρός.Φορείς και πολίτες αναμένουν πλέον την υλοποίηση των υποσχέσεων του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Δημήτρη Κατσικόπουλου. Προχθές τον επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, ο αντιδήμαρχος Κ.Τζαβαλάς και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας. Άλλωστε και ο ίδιος θορυβημένος από την έκταση του προβλήματος επισκέφθηκε πρόσφατα το Κέντρο Υγείας και είδε ιδίοις όμμασι την κατάσταση.

"ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ "
9.37 FM
ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΤΑΓΙΑΝΤΑ

29/11/11 Κι αλλο χαράτσι σε κάθε σπίτι
Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στη Δυτική Ελλάδα έφερε ένα ακόμη χαράτσι σε κάθε νοικοκυριό  μιας και αρχίζει η η ψηφιακή μετάδοση από το κέντρο εκπομπής "Ακαρνανικά".
Αναλυτικά, ενόψει της έναρξης της ψηφιακής μετάδοσης των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά» στις 9 Δεκεμβρίου 2011 κάθε τηλεόραση που υπάρχει σε κάθε σπίτι χρειάζεται απωκοδικοποιητή με το ανάλογο κόστος από 30-50 ευρώ με την εγκατάσταση.
Όσες περισσότερες τηλεοράσεις έχει κάθε σπίτι τόσους αποκωδικοποιητές θέλει. Κατά μέσο όρο 70€ σε κάθε οικογένεια. Διαφορετικά δεν θα βλέπουν τηλεόραση. Αυτό δεν ισχύει για τις νέες ψηφιακές τηλεοράσεις που φυσικά έχουν ελάχιστοι στα χωριά μας.